Трайно повишената температура над 38,5 градуса, когато тя не може да

...
Трайно повишената температура над 38,5 градуса, когато тя не може да
Коментари Харесай

Кога децата трябва задължително да отидат на лекар |

Трайно нарасналата температура над 38,5 градуса, когато тя не може да бъде свалена със общоприети лекарства, сигнализира за обзор от доктор или за насочване към болница,  съобщи Благомир Здравков, шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " в София по Българска национална телевизия. 

Други признаци са, в случай че детето стартира да диша доста учестено и незадълбочено, в случай че е доста неясно или устните му със синкав цвят, добави той. 

По думите му напорът на заболели деца с COVID-19 е сериозен, само че няма случаи на дете, което не е прегледано, в случай че се нуждае от хоспитализация се пренасочва към друго лечебно заведение. 

" Лечението на деца би трябвало да бъде изписано от доктор и да няма самолечение, наложително е да бъде след обзор от доктор. В момента оптималният потенциал на болничното заведение за деца с ковид е оголен - 11 кревати, като всички са заети, одобряват се както новородени, по този начин и такива до 18-годишна възраст. Легла, когато се постанова, се разкриват ", сподели още Благомир Здравков.

По думите му е редно да се преглеждат пациентите, а освен отдалечено да бъдат изписвани схеми за лекуване, изключително за децата.

Той разясни, че когато детето е позитивно и в самото домакинство има болен с COVID-19, би трябвало да се премине към изолираност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР